Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vývoj britského umění a architektury 1 (KAA / KVBU1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / KVBU1 - Vývoj britského umění a architektury 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Getting acquainted with the basic technical terms.2. Anglo-Saxon architecture.3. Norman architecture, ecclesiastical and secular.4. Early and Decorated Gothic. Gothic castle.5. Perpendicular and Tudor Gothic.6. Elizabethan and Jacobean great houses. Inigo Jones.7. Sir Christopher Wren and James Gibbs. English Baroque.8. 18th-century Palladians. Domestic architecture.9. Neo-Classicism. Robert Adam.10. Regency architecture. Early and High Victorian architecture.11. Late Victorian and Edwardian architecture. The Arts and Crafts Movement.12. Modern architecture.13. Revision.

Získané způsobilosti

Studenti získají povšechnou orientaci v základních architektonických stylech jak v Británii, tak v naší zemi. Naučí se je rozpoznat a porovnávat příbuzné rysy a rozdíly mezi nimi. Osvojí si základní odbornou terminologii pro popis architektonického objektu a k diskusi o něm, takže budou schopni zařadit daný objekt do doby jeho vzniku a rozpoznat styl, v němž byl postaven. Získané znalosti a dovednosti demonstrují při přednesení referátu i u zápočtového testu. Mohou je využít při diskusi s cizinci o architektonických objektech, i při četbě anglických textů a jejich překladech.

Literatura

nullWATKIN, D. English Architecture. London, 1992. GLANCEY, J. New British Architecture. London, 1991. JENNER, M. The Architectural Heritage of Britain and Ireland. London, 1993. YARWOOD, D. The Architecture of Britain. London, 1990. FORD, B. a kol. The Cambridge Guide to Arts in Britain. Cambridge, 1988.

Požadavky

Kurz je ukončen zápočtovým testem (vyžaduje se 70% úspěšnost), který prověří vědomosti získané v kurzu a při studiu doporučené literatury. Navíc každý student připraví seminární práci (2-3 strany), z níž přednese vybranou část v semináři.

Vyučující

PhDr. Stella Nangonová