Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spec. okruhy z britské kultury (KAA / NBRKL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / NBRKL - Spec. okruhy z britské kultury, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zadání referátů. Kořeny britského filozofického myšlení.2. Scholastismus a britští kritikové scholastického myšlení.3. Humanismus a politicko-filozofické myšlení v Británii.4. Francis Bacon, Hobbes a Locke. Deismus a "morální filozofie".5. Berkeley, Hume. Politické myšlení 18. století.6. Utilitarismus, liberalismus. J. S. Mill a Herbert Spencer.7. Britské filozofické směry ve 20. století.8. Středověká hudba (monophony + polyphony). Power a Dunstable.9. - 10. Rozkvět anglické hudby v 16. a 17. století (Tallis, Dowland, Byrd, Purcell a další).11. Anglická hudba v 18. a 19. století (vliv G. F. Haendela, Edward Elgar).12. Rozkvět britské hudby ve 20. století (R. Vaughan Williams, W. Walton, Benjamin Britten a další).13. Závěrečný test.

Získané způsobilosti

Student zpracuje a přednese referát na dvě témata (z každého okruhu si vybere jedno téma), v němž demonstruje schopnost kriticky pracovat s prameny. Student je schopen diskutovat dané téma a podpořit svůj pohled věcnými argumenty. Student dokáže interpretovat a hodnotit umělecká díla.

Literatura

RÁDL, E. Dějiny filozofie I, II. Praha: Votobia, 1999. FORD, B., et al. The Cambridge Guide to the Arts in Britain 1 - 9. Cambridge: CUP, 1988. NORTON, P. B. et al. The Encyclopaedia Britannica. London: Encyclopaedia Britannica, 1995. CALDWELL, J. The Oxford History of Music I, II. Oxford: OUP, 1991.

Požadavky

1. Aktivní účast v seminářích.2. Zpracování a přednesení dvou referátů na zvolené téma. 3. Úspěšné absolvování zápočtového testu. Vyžaduje se 70% úspěšnost.

Garant

Mgr. Petr Kopecký, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Kopecký, Ph.D.