Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Překlad v evropském kontextu (KAA / NEVR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / NEVR - Překlad v evropském kontextu, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Evropská unie, historie a současnost2. Překladatelé v Evropské unii3. Programy a projekty EU4. Rozšíření EU5. Struktura EU, její fungování6.-9. Orgány a instituce Evropské unie10. Jednotný trh, hospodářská a měnová unie11. Evropská unie a svět12. Cestování13. Test

Získané způsobilosti

Student získá znalosti o Evropské unii, jejích institucích a orgánech, minulosti a současnosti, které budou důležitým východiskem pro analýzu a překlady textů týkajících se Evropské unie. Student umí vyhledávat informace pro tvorbu překladů týkajících se Evropské unie, dokáže přeložit text v této tematice.

Literatura

Božena Plchová. Česká republika a EU: ekonomika - měna, hospodářská politika. Praha: Agentura Krigl, 2010. Antonín Peltrám. Evropská integrace a Česká republika. Praha: Grada, 2009. Fiala, P., Pitrová, M. Evropská unie. Brno, 2009. Europa.eu. http://europa.eu/index_en.htm.

Požadavky

Předmět je vyučován v anglickém a českém jazyce a zakončen zápočtem. Zápočet je podmíněn:1. 80% účastí2. samostatným studiem zadaných materiálů, adekvátním řešením všech písemných cvičení a vypracováním všech dílčích referátů, zadaných průběžně během semestru3. závěrečným testem

Garant

Mgr. Lenka Kopečková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lenka Kopečková, Ph.D.