Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačem podporovaný překlad (KAA / NNCAT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / NNCAT - Počítačem podporovaný překlad, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní přehled CAT nástroje a jeho komponentůRozbalení projektu, přípravná fázeZpracování překladu - jazykové páry, segmenty, překladová paměťPráce s terminologií, databázeZabalení projektu, dokončovací fázeCvičné překlady a úkoly

Získané způsobilosti

Student získává základní přehled o klíčových funkcích počítačem podporovaného překladu (computer-assisted translation, CAT). Dále se orientuje v základních metodách práce s CAT nástroji. Rozvíjí a upevňuje schopnost systematické práce s textem. Získané znalosti dokáže aplikovat v širokém spektru cvičení a úkolů; takto získané dovednosti je následně schopen aplikovat i v překladatelské praxi.

Literatura

Pracuje se především s manuálem daného nástroje CAT. / Students will work primarily with the manual of CAT tools. Students will work primarily with the manual of CAT tools.

Požadavky

Výuka předmětu je ukončena zápočtem, který student získá za předpokladu, že vyhověl požadovanému 80% kritériu aktivní účasti v seminářích. Dalším kritériem je řešení všech cvičení zadaných průběžně během semestru a úspěch v praktickém testu z probrané látky (nabízí se jeden opravný termín).

Garant

Mgr. Christopher Hopkinson, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Christopher Hopkinson, Ph.D.