Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk a neverbální komunikace (KAA / NNEV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / NNEV - Jazyk a neverbální komunikace, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do oboru, řeč těla2. Paralingvistické projevy3. Proxemika, vzdálenost a prostor v komunikaci, pohyb a poloha těla4.-5. Gestikulace6.-7. Mimika7.-8. Barvy, vůně9.-10. Haptika, dotyky11.-12. Historie vědního oboru13. Test

Získané způsobilosti

Student získá přehled o historii i současnosti oboru neverbální komunikace. Dokáže aplikovat teoretické znalosti neverbální komunikace v praxi, jsou schopni interpretovat řeč těla v různých aspektech.

Literatura

KENDON, A. Gesture: Visible Action as Utterance. Cambridge: Cambridge University Press., 2004. KNAPP, M. Nonverbal Communication in Human Interaction. Florida: Harcourt Brace Jovanovich College Publishers, 1992. SEDLÁŘOVÁ, L. Nonverbal Features Accompanying Communicative Units in an American Feature Film. Ostrava: FF OU, 2009. ŠKVARENINOVÁ, O. Rečová komunikácia. Bratislava, 2004.

Požadavky

Předmět je vyučován v anglickém jazyce a zakončen zápočtem. Zápočet je podmíněn:1. 80% účastí2. samostatným studiem zadaných materiálů, adekvátním řešením všech písemných cvičení a vypracováním všech dílčích referátů, zadaných průběžně během semestru3. závěrečným testem

Vyučující

Mgr. Lenka Kopečková, Ph.D.