Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z britských studií (KAA / NNKBS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / NNKBS - Kapitoly z britských studií, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. General introduction, information concerning presentations.2. - 3. Geography of the United Kingdom: climate, environment and pollution, green issues4. - 5. Identity: ethnic identity, geographical identity, devolution, class, men and women6. - 7. Attitudes: stereotypes, English vs. British, multiculturalism, love of animals, formality vs. informality, privacy and sex8. - 9 Political life: public attitude to politics, religious and political identity, style of politics, Britain and Europe, loss of the Empire and its impact on the British10. - 11. Media: press, tabloids and broadsheets, journalism and politics, BBC, television and the internet, music12 - 13. Food and drink & the importance of sports and games

Získané způsobilosti

Student si prohlubuje znalosti témat probíraných v rámci bakalářských studií a věnuje se některým dalším oblastem života ve Velké Británii. Student analyzuje odborný text, orientuje se v reáliích Velké Británie. Student zpracuje a prezentuje referát na zvolené téma, v němž demonstruje schopnost kriticky pracovat s prameny. Student umí diskutovat nad danými tématy a chápe komplexitu otázek, na něž neexistují jednoznačné odpovědi.

Literatura

PEPRNÍK, J. A Guide to British Studies. Olomouc: UP, 1994. BEDARIDA, F. A Social History of England 1851-1990. London: Routledge, 1990. O DRISCOLL, J. Britain. Oxford: OUP, 1995. CULPIN, C. Making Modern Britain. London: Harper Collins, 1994. MORGAN, K. O., et al. The Oxford Illustrated History of Britain. Oxford: OUP, 1985.

Požadavky

1. Aktivní účast v seminářích.2. Zpracování a přednesení referátu na zvolené téma a řízení následné diskuse.3. 70% úspěšnost v zápočtovém testu, který ověřuje znalost probíraných témat

Garant

Mgr. Andrea Holešová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Andrea Holešová, Ph.D.Mgr. Petr Kopecký, Ph.D.