Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současná britská povídka (KAA / NSBRP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / NSBRP - Současná britská povídka, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Specifické rysy povídky coby literárního žánru2. Základní prvky beletrie3.-5. Dějová linie a její rozvoj6.-8. Postava a její vykreslení9.-10. Zasazení děje a jeho funkce11.-12. Vypravěcí perspektiva13. Shrnutí a závěr

Získané způsobilosti

Student pracuje s uměleckým textemRozumí textu a umí jej interpretovatDiskutuje o textuPrezentuje své názory na textAnalyzuje umělecký textRozvíjí své schopnosti uplatňovat znalosti literární teoriePrezentuje své znalosti v esejistické práci

Literatura

DRABBLE, M., STRINGER, J. Oxford Concise Companion to English Literature. Oxford: Oxford University Press, 1996. PICKERING, J. H. Reader s Guide to the Short Story. New York: Prentice Hall, 1988. DOLLEY, C., ed. The Penguin Book of English Short Stories. Harmondsworth: Penguin, 1967. BRADBURY M., ed. The Penguin Book of Modern British Short Stories. London: Viking, 1989. DIEDRICK, J. Understanding Martin Amis (Understanding Contemporary British Literature). Columbia: University of South Carolina Press, 2004.

Požadavky

1. 80% účast v seminářích.2. Domácí příprava zadaných textů na jednotlivé semináře.3. Aktivní přístup k diskusi při rozborech děl.4. Příprava a prezentace jednoho referátu.5. Zpracování jedné seminární práce v rozsahu 6-10 stran.

Garant

Mgr. Karla Kovalová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Filip