Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vývoj britského dramatu (KAA / NVBD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / NVBD - Vývoj britského dramatu, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod.2. - 3. Středověké dramatické cykly.4. - 7. Renesance.8. - 9. Restaurační drama a drama 18. st.10. Viktoriánská doba.11. - 12. Drama 20. st.13. Rezerva.

Získané způsobilosti

Student kriticky pracuje s primární a sekundární literaturouRozvíjí své znalosti o britském dramatuDokáže popsat trendy a tendence v britském dramatuUpevňuje svou schopnost práce s literárním textem

Literatura

GREENBLATT, S., ed. The Norton Shakespeare. New York: W.W. Norton, 1997. HARTNOLL, P., ed. The Oxford Companion to the Theatre. Oxford: Oxford University Press, 1983. JENSEN, H. J., ed. The Sensational Restoration. Bloomington: Indiana University Press, 1996.

Požadavky

1. Aktivní účast v seminářích (85%).2. Domácí příprava zadaných textů.3. Příprava a prezentace jednoho seminárního příspěvku.

Garant

Mgr. Petr Filip

Vyučující

Mgr. Petr Filip