Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výuka písemných projevů 1 (KAA / SAP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / SAP1 - Výuka písemných projevů 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Introduction to writing skills and principles of academic writing2. Lexical issues in written English3. Grammatical issues in written English4. Stylistic issues in written English5. Writing practice - essays

Získané způsobilosti

Student získává základní přehled o hlavních zásadách odborného psaní. Orientuje se v konvencích odborného textu a dokáže sám produkovat jednoduché odborné texty. Rozvíjí a upevňuje dovednost logické strukturace textu a umí jasně formulovat myšlenku. Ovládá běžně používaný poznámkový aparát. Aplikuje získané znalosti ve samostatné práci a dokáže analyzovat písemné projevy s ohledem na kritické hodnocení pozorovaných jevů.

Literatura

SWALES, J.M. & FEAK, C.B. Academic Writing for Graduate Students. Ann Arbor: University of Michigan Press, 1994. Other tailor-made course materials will be distributed to students via the University of Ostrava Portal.

Požadavky

Předmět je vyučován v anglickém jazyce a zakončen zápočtem. Zápočet je podmíněn:1. 80% účastí,2. samostatným studiem zadaných materiálů, adekvátním řešením všech písemných cvičení a vypracováním všech dílčích referátů, zadaných průběžně během semestru

Garant

Mgr. Christopher Hopkinson, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Christopher Hopkinson, Ph.D.