Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průběžná pedagogická praxe 2 (KAA / SPPP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / SPPP2 - Průběžná pedagogická praxe 2, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

6 cvičných hodin na středních školách (podle počtu studentů 20-45 minut výuky).6 hodin následné analýzy.

Získané způsobilosti

Student realizuje teoretické poznatky o výuce a zkušenosti z předchozích analýz hodin. Student dále rozvíjí a upevňuje schopnost analyzovat jednotlivé fáze vyučovací hodiny a dávat zpětnou vazbu modelovému učiteli, z čehož pak může čerpat praktické zkušenosti a dovednosti pro vlastní učitelskou praxi. Využívá pozorovací schopnosti, dokáže kriticky zhodnotit učební metody, výukový styl, interakční vzorce a jiné podstatné prvky zdárného průběhu vyučovací jednotky.

Literatura

UNDERWOOD, M. Effective class management. London: Longman, 1987. BITLJANOVÁ, V. a kol. Práce se studenty na praxi ve škole. Liberec: Technická univerzita v Liberci, 2000. KOPŘIVA, P., NOVÁČKOVÁ, J., NEVOLNÁ, D., KOPŘIVOVÁ, T. Respektovat a být respektován. Kroměříž: Spirála, 2006. ISBN 80-901873-7-4.MOJŽÍŠEK, L. Vyučovací hodina. Praha: SPN, 1984.

Požadavky

1. Student vystoupí s připravenou hodinou v reálné třídě.2. Předloží písemně zpracovanou přípravu na vlastní výstup, který ve školní třídě realizoval.3. Aktivně se zúčastní rozboru vlastní hodiny a dalších nejméně 4 hodin.

Garant

Mgr. Markéta Bilanová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Markéta Bilanová, Ph.D.