Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář 1 (KCJ / DISE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJ / DISE1 - Diplomový seminář 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Výběr tématu2. Příprava specializované bibliografie3. Studium literatury4. Rešerše

Získané způsobilosti

- znalost zásad vytváření odborného textu v češtině- znalost technických zásad zpracování odborného textu v písemné formě- znalost zpracování citací a bibliografie- dovednost uplatnit získané znalosti při zpracování vlastního odborného textu (závěrečné práce)- schopnost identifikovat, analyzovat a napravit problém v psaném odborném textu

Literatura

ČSN ISO 690. ČSN ISO 690-2 (01 0197). POKORNÝ, J. Diplomová práce - příležitost k seberealizaci. Brno: CERM, 1994. ECO, U. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc: Votobia, 1997. Směrnice rektora č. 104/07 o vysokoškolských kvalifikačních pracích.

Požadavky

Zpracování charakteristiky práce a plánu postupu podle následující osnovy:1. Vymezení řešeného problému, stručná vstupní charakteristika (současný stav poznatků v dané oblasti, na co lze navázat).2. Hypotézy, případně zdůvodnění proč nejsou formulovány.3. Charakteristika metod, zdůvodnění jejich použití.4. Údaje o zkoumaném souboru.5. Předpokládané statistické zpracování.6. Časový harmonogram.7. Základní literatura.Podmínky obdržení zápočtu: 1/ povinná účast na konzultacích - předpokládají se tři osobní konzultace; 2/ vypracování první verze teoretické části diplomové práce, která bude obsahovat rešerši a vyhodnocení existující literatury k tématu, seznam literatury a vymezení metodologického rámce diplomové práce.

Garant

doc. Mgr. Jaroslav David, Ph.D.