Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář 2 (KCJ / DISE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJ / DISE2 - Diplomový seminář 2, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Metody lingvistického výzkumu.2. Principy zpracování teoretické části práce, její členění.3. Volba metodologie a metodiky zpracování excerpovaného praktického materiálu.4. Způsob zpracování praktické části, její členění a úprava.5. Zásady heuristiky, kritika pramenů a jejich zpracování.

Získané způsobilosti

- Dovednost vytváření odborného textu v češtině- znalost technických zásad zpracování odborného textu v písemné formě- znalost zpracování citací a bibliografie- dovednost uplatnit získané znalosti při zpracování vlastního odborného textu (závěrečné práce)- schopnost identifikovat, analyzovat a napravit problém v psaném odborném textu

Literatura

ČSN ISO 690. ČSN ISO 690-2 (01 0197). POKORNÝ, J. Diplomová práce - příležitost k seberealizaci. Brno: CERM, 1994. ECO, U. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc: Votobia, 1997. Směrnice rektora č. 104/07 o vysokoškolských kvalifikačních pracích.

Požadavky

Každý účastník semináře referuje o postupu své práce a zpracovává připomínky a náměty vzešlé z diskuse k jeho tématu.Podmínky obdržení zápočtu: 1/ povinná účast na konzultacích - předpokládají se tři osobní konzultace; 2/ vypracování první verze praktické části diplomové práce, která bude obsahovat důvody volby materiálu, jeho třídění, klasifikaci a zpracování, případně prvotní vyhodnocení zjištěných výsledků.

Garant

doc. Mgr. Jaroslav David, Ph.D.