Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář 2 (KCJ / NDSE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJ / NDSE2 - Diplomový seminář 2, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zpracování pramenů.2. Vymezení materiálu a jeho charakteristika.3. Sběr materiálu.4. Analýza materiálu.5. Formulace prvních závěrů.

Získané způsobilosti

Student dokáže aplikovat základní pravidla psaní vědecké práce, poznatky týkající se způsobu analýzy a syntézy, záznamu bibliografických údajů, citací a parafrází a způsobu vypracování resumé. Student je schopen samostatně vypracovat magisterskou práci.

Literatura

PRAVDOVÁ, M. - SVOBODOVÁ, I. a kol. Akademická příručka českého jazyka. Praha: Academia, 2014. ECO, U. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc: Votobia, 1997. SCHNEIDEROVÁ, S. Jak nepsat diplomovou práci. 1. vyd. Olomouc: UP, 2011. ŠESTÁK, Z. Jak psát a přednášet o vědě. Praha: Academia, 2000. ČMEJRKOVÁ, S. - DANEŠ, F. - SVĚTLÁ, J. Jan napsat odborný text. Praha: Leda, 1999. Směrnice rektora 61/2004 o jednotné formální úpravě závěrečných prací, jejich uložení a zpřístupnění.

Požadavky

Každý účastník semináře referuje o postupu své práce a zpracovává připomínky a náměty vzešlé z diskuse k jeho tématu. Podmínky udělení zápočtu: 1) povinná účast na konzultacích - předpokládají se tři osobní konzultace a další konzultace formou e-mailu; 2) vypracování první verze praktické části diplomové práce, která bude obsahovat důvody volby materiálu, jeho třídění, klasifikaci a zpracování, případně prvotní vyhodnocení zjištěných výsledků.

Garant

doc. Mgr. Jaroslav David, Ph.D.