Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Poznávací exkurze (KCL / EXKU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCL / EXKU - Poznávací exkurze, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Organizace exkurze předpokládá hromadné konzultace s garantem předmětu. Exkurze má rozsah 1-4 dny dle tématu a destinace. Termín, zaměření a program exkurze bude stanoven každý rok před zahájením letního semestru. Tyto informace a další podrobnosti budou aktualizovány v sylabu a také zveřejněny na nástěnce katedry české literatury. Garant exkurze si vyhrazuje právo upravovat harmonogram a náplň exkurze dle měnících se okolností, které nelze předem předpokládat a ovlivnit; s těmito úpravami budou studenti včas seznámeni.Možné náplně exkurzí:1. Návštěva Památníku národního písemnictví2. Návštěva Ústavu pro českou literaturu AV ČR3. Města a místa magická4. Po stopách?5. Návštěva vybrané výstavy, muzea, knihovny, redakce apod.

Získané způsobilosti

- schopnost zorganizovat exkurzi (výběr lokalit, zajištění noclehu, dopravy, sestavení harmonogramu apod.)- schopnost využít a rozšířit v autentickém kulturním, vědeckém nebo přírodním prostředí poznatky načerpané při studiu literatury- kompetence - aplikace teoretických poznatků v životní praxi

Literatura

null

Požadavky

K povinnostem studentů patří aktivní spolupráce s vyučujícím na přípravě a organizaci exkurze a spolupráce na bezproblémovém zajištění jejího programu. Další podmínkou pro udělení zápočtu je vypracování a přednesení referátu (v písemné podobě v rozsahu 2-3 normostrany) dle předem zadaných témat. Studenti jsou povinni do stanoveného termínu zaplatit náklady na ubytování na vícedenních exkurzích (bude zajišťováno v optimálním poměru kvalita - cena) a případně vstupné. Náklady na dopravu a stravu si každý účastník zajišťuje a hradí sám (pokud strava není součástí ubytování).

Garant

doc. PhDr. Petr Hrtánek, Ph.D.