Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Publicistické praktikum (KCL / PUKRA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCL / PUKRA - Publicistické praktikum, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Během semestru proběhnou 4 setkání (tutoriály), základem je však samostatná práce studentů, která spočívá v psaní zadaných publicistických textů. Na prvním tutoriálu se studenti seznámí se základními žánry a jsou jim přiděleny úkoly. Vyučující průběžně koresponduje se studenty, připomínkuje jejich texty. Na dalších tutoriálech je společně praktikováno redigování textů, studenti si procvičují korektorské úpravy a značky.

Získané způsobilosti

- dovednost napsat a zredigovat publicistický text různých žánrů- znalost současných publicistických žánrů- kompetence: student je na základní úrovni schopen provádět redakční úpravu a korekturu textu

Literatura

SRPOVÁ, H. et al. Od informace k reklamě. Ostrava: FF OU, 2007. DOČEKALOVÁ, M. Tvůrčí psaní. Praha, 2006. RUß-MOHL, S.; BAKIČOVÁ, H. Žurnalistika: komplexní průvodce praktickou žurnalistikou. Praha, 2005.

Požadavky

Účast na tutoriálech je povinná. Během samostatné práce vypracuje student tři publicistické texty různých žánrů a provádí redakční a korektorské úpravy.

Garant

doc. Mgr. Jan Malura, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Jan Malura, Ph.D.