Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hebrejština pro začátečníky (KFI / HEBA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / HEBA1 - Hebrejština pro začátečníky, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historický úvod o hebrejštině a její zařazení do rodiny semitských jazyků2. Systém psaní hebrejských konsonant3. Systém psaní samohlásek4. Procvičování čtení, mezinárodní slova5. Základní gramatické kategorie, přítomný čas slovesa6. Kurzivní psaní hebrejštiny7. Cvičení výslovnosti8. Singulár a plurál podstatných jmen9. Systém rodů v hebrejštině10. Přídavná jména a členy11. Konversační fráze12. Přítomný čas nepravidelného slovesa13. Opakování

Získané způsobilosti

Student je schopen číst hebrejský text, rozumět a vyslůovovat jednodušší věty.

Literatura

Shlomit Chayat, Sara Israeli, Hilla Kobliner. Ivrit min ha-hathala he-hadash. Part Alef, Academon Jeruzalém, 2001. Jeruzalém, 2001.

Požadavky

45 minutový písemný test na konci semestru (porozumění textu a analýza základních gramatických jevů) + 15 minutový ústní test (výslovnost, základní konverzase)

Garant

doc. ThDr. Tomáš Novotný

Vyučující

Mgr. Nitzan Hollanderdoc. ThDr. Tomáš Novotný