Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kant (KFI / KANT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / KANT - Kant, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historický kontext Kantovy filosofie.Předkritický Kant: přírodověda, metafyzika, estetika.Kopernikánský obrat.Analytika čistého rozumu.Dialektika čistého rozumu.Založení morálky.Metafyzika mravů.Soudnost.Krása a vznešenost.Dějiny, náboženství a politika.

Literatura

GUYER, P. (Ed.). Cambridge Companion to Kant and Modern Philosophy. Cambridge: Cambridge University Press, 2006. Heidegger, M. Kant a problém metafyziky. Praha, 2007. LONGUENESSE, B. Kant and the Capacity to Judge. Princeton: Princeton University Press, 2001. Guyer, P. (ed.). Kant and the Claims of Knowledge. Cambridge, 1997. LONGUENESSE, B. Kant on the Human Standpoint. Cambridge, 2005. Grier, M. Kant s Doctrine of Transcendental Illusion. Cambridge, 2001. Allison, H. Kant s Theory of Freedom. Boston, 1990. Allison, H. Kant s Theory of Taste. Cambridge, 2004. Allison, H. Kant s Transcendental Idealism. Cambridge, 2004. Lyotard, J.-F. Lessons on the Analytic of the Sublime. Stanford, 1994. Arendt, H. Přednášky o Kantově politické filosofii. Praha, 1997. Guyer, P. (ed.). The Cambridge Companion to Kant s Critique of Pure Reason. Cambridge, 2009.

Požadavky

Požadavky na studenta:(1) Vědomostní test založený na přednáškách a doporučené literatuře.(2) Aktivní účast na semináři (referát, podíl na diskusích).(3) Obhajoba seminární práce (rozsah 10 normostran, forma odborného textu).

Garant

Mgr. Petr Glombíček, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Glombíček, Ph.D.Mgr. Petr Glombíček, Ph.D.