Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané problémy z epistemologie (KFI / VPEPI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / VPEPI - Vybrané problémy z epistemologie, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurs prohloubí porozumění vybraným pojmům a problémům epistemologie. Pracovat se v něm bude se zadanými texty. Náplní bude jejich prezentace ze strany studentů a komentovaná četba řízená vyučujícím.Jednotlivá témata kursu:Poznání, pravda, relativismus, epistemická justifikace, kantovské modality, apriorní poznání, pravděpodobnost, problém indukce, jistota, morální intuice.

Získané způsobilosti

Student zná vybrané pojmy epistemologie a s jejich pomocí chápe její vybrané problémy. Zná důvody ve prospěch či v neprospěch různých pokusů o řešení těchto problémů. Je schopen pokračovat ve studiu rozšiřujících a specializačních předmětů z oblasti epistemologie.

Literatura

HUEMER, M. Ethical Intuitionism. New York: Palgrave Macmillan, 2005. McGREW, T., McGREW, L. Internalism and Epistemology. London-New York: Routledge, 2007. COPAN, P. Je všechno opravdu relativní?. Praha: Návrat domů, 2003. NOVÁK, L., VOHÁNKA, V. Kapitoly z epistemologie a noetiky. Praha: Krystal OP, 2015. BERNECKER, S. Reading Epistemology. Oxford: Blackwell, 2006.

Požadavky

K úspěšnému absolvování kursu musí student na cvičeních průběžně vykazovat znalost zadaných textů. Rovněž musí jeden odprezentovat nebo zpracovat do semestrální práce (eseje).

Garant

doc. Mgr. Marek Petrů, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Marek Petrů, Ph.D.Mgr. Vlastimil Vohánka, Ph.D.