Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Využití výpoč. techniky ve výuce ZSV 2 (KFI / VTSP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / VTSP2 - Využití výpoč. techniky ve výuce ZSV 2, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Probíraná látka s rámcovým časovým vymezením:1. Seznámení se základními technickými prostředky pro převádění textu, audia, videa a obrazu do digitální podoby. (videostřižna, televizní karta, digitální kamera, propojení počítače se zdroji videa apod.) - 2 hodiny2. Seznámení se základními pojmy a postupy při zpracování videa. - 2 hodiny3. Vytváření jednoduchého video materiálu a jeho následné umístění do multimediální prezentace. Práce s programy Windows Movie Maker a VirtualDub. - 8 odin4. Vytváření prezentací z nejrůznějších druhů materiálu - 6 hodinzásady správné prezentaceprezentační prostředky (dataprojektor, interaktivní tabule, prezentační software apod.)Vytvoření jednoduché multimediální prezentace v programu OpenOffice.org Impress. Představení komerčního programu Microsoft Office PowerPoint.5. Publikování na webu - 6 hodinstručné představení možností prezentace na internetu - publikace, blog, webové stránky, streaming apod.Vytvoření jednoduché webové publikace pomocí programu Zoner Context a její umístění na internetu.6. Možnosti samostatné a týmové práce studentů s využitím připravených materiálů - 2 hodiny

Získané způsobilosti

Je schopen pořídit digitální video záznam a dále jej podle potřeby upravit. Dokáže vytvořit jednoduchou a přehlednou elektronickou publikaci, vhodnou také k vystavení na internetu. Uvede zásady správné prezentace.Dokáže posoudit, zda prezentace vyhovuje kritériím pro hodnocení správné prezentace.Vytvoří multimediální prezentaci, s níž pak realizuje samostatný výstup. Zná možnosti publikování na internetu.Dokáže vytvořit jednoduchou internetovou stránku, na niž umístí vlastní výukové multimediální materiály.

Literatura

Rubin, M. Digitální video pro úplné začátečníky. Praha, 2003. Klíma, M. Jak na počítač Hudba a zvuk na počítači. Praha: Computer Press, 2002. Praha, 2002. HLAVENKA, Jiří. Jak na počítač Hudba, MP3 a výměnné sít. Praha, 2001. MAGERA, I. Jak na počítač. Prezentace v programu PowerPoint. Brno: Computer Press, 2002. Matoušek, J., Jirásek, O. Natáčíme a upravujeme video na počítači. Praha: Computer Press, 2002. JUŘICA, Jan. Video na počítači. Praha, 2002. Němec, V. Vytváříme hudební CD a MP3. Praha, 2001. KŘÍŽ, M. Zvuk na PC. Step by Step. Praha, 2001.

Požadavky

1) 80% účast2) Aktivita při plnění dílčích seminárních úkolů3) Vytvoření a vystoupení s vlastní multimediální prezentací