Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk - němčina (KGE / 9CJN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / 9CJN - Cizí jazyk - němčina, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Překlad 100 stran textu odborného zaměření dle volby disertační práce. Práce nesmí být přeložena do češtiny. Přečtení a překlad je konzultován s předsedou zkušební komise katedry. Student u zkoušky prokáže porozumění textu a znalost odborné terminologie.2. Konverzace na běžné téma na úrovni komunikativní kompetence vymezené Evropským referenčním rámcem pro jazyky (tj. B2/C1)

Získané způsobilosti

Student se naučí obstát v odborné diskuzi v německém jazyce.

Literatura

dle konzultace s KGE.

Požadavky

V průběhu 3 let vykoná student zkoušku z cizího jazyka. Student se řídí svým individuálním studijním plánem. Studium není organizováno školícím pracovištěm, avšak studentům jsou umožněny konzultace na katedře germanistiky. Volba cizího jazyka by měla korespondovat s odbornou profilací v souvislosti se zvoleným tématem disertační práce.Seznam odborné literatury bude studentovi navrhnut po konzultaci o tématu jeho práce.

Garant

Mgr. Eva Hrdinová, Ph.D.