Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hospodářská němčina 1 (KGE / HN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / HN1 - Hospodářská němčina 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Leistung, Lust auf Leistung2. Handlungskompetenzmodell, Schlüsselqualifikationen3. Unternehmenspräsentation4. Österreichische und deutsche Unternehmen stellen sich vor5. Weg in die Selbständigkeit6. Voraussetzungen für die Selbständigkeit im Handwerk7. Unternehmensgrößen8. Mittelstand in Deutschland9. Unternehmensführung10. Rechtsformen der Unternehmen11. Personen- und Kapitalgesellschaften12. Führungsstile13. Unternehmenskultur

Získané způsobilosti

Student bude schopen ústně i písemně komunikovat v odborném jazyce, aktivně používat odbornou slovní zásobu a adekvátně reagovat na danou problematiku, dále bude schopen zpracovat zadané téma k prezentaci a připravit podrobný handout k vystoupení v semináři a vést řízené seminární diskuse, které rozvíjejí argumentační kompetence v odborné komunikaci.

Literatura

RIEGLER-POYET, M. Das Testbuch Wirtschaftsdeutsch. Berlin und München: Langenscheidt, 2000. ASHAUER, G. Grundwissen Wirtschaft. Stuttgart: Klett Verlag, 1995. Markt. Materialien aus der Presse. Goethe Institut München. ACHILLEUS, U. und Kol. Marktplatz. Deutsche Sprache in der Wirtschaft. Köln: Labonte, Büro für Verlagsmarketing, 1998. HÖPPNEROVÁ, V. Němčina v hospodářství. Praha: Ekopress, 1999. CONLIN, C. Unternehmen Deutsch. München: Klett Edition Deutsch, 1995. SCHMITZ, W./MARTELLY, I. Wirtschaft aus der Zeitung. München: Klett Edition Deutsch, 1993. HÖPPNEROVÁ, V. Wirtschaftsdeutsch für Fortgeschrittene. Praha: Ekopress, 2002. PUCHARSKI, A./UNGER-ULLMANN, D. Wirtschaftsdeutsch von A bis CZ. Brno: MU, 2001. EISMANN, P. Wirtschaftskommunikation Deutsch. Berlin und München: Langenscheidt, 2001.

Požadavky

- min. 80% docházka na cvičení (max. 26h)- aktivní účast na diskusích k předneseným referátům a plnění dílčích úkolů (práce s texty, lexikální a gramatická cvičení)- prezentace vybrané české, německé či rakouské firmy dle stanovených kritérií s s následnou diskusí- prezentaci taktéž odevzdá v písemné podobě jako seminární práci - příprava na výstup v semináři (práce se sekundární literaturou, porozumění a analýza textu)

Garant

Mgr. Martina Imider

Vyučující

Mgr. Martina Imider