Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konverzace 1 (KGE / KO1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / KO1 - Konverzace 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Einfuehrung in das Thema; Organisatorisches2. Thema: Welt als k(eine) Barriere3. Thema: Liebe ist blind4. Aussterben von Minderheitensprache, Anglizismen5. Jugend- und Umgangssprachesprache6. Aktuelles aus den deutschsprachigen Ländern7. Europäische Union und Osterweiterung8. Vor- und Nachteile eines EU-Beitritts Tschechiens9. Talkshows und verbaler Exhibicionismus10. Gesundheit / Krankheit11. Aktuelles aus aller Welt12. Feste & Brauche: Ostern13. Schlussbesprechung; Evaluation

Získané způsobilosti

Student si osvojí jazykové komunikační struktury, které bude umět použít při každodenní konverzaci. Naučí se ustálené obraty, odstraní nedostatky způsobené malou konverzační praxí a zlepší svou znalost praktického jazyka. Bude umět pracovat s autentickými materiály, naučí se v nich vyhledávat podstatné informace a následně je uplatní v diskuzi. Získá schopnost správně naformulovat myšlenky, obstát v objektivní kritické diskuzi a konverzovat nejen s vyučujícím, ale i s ostatními studenty ve cvičení.

Literatura

Fortgeschrittenenlehrwerke wie: emAbschlusskurs, unterwegs usw. Internet. verschiedene deutschsprachige Zeitungen und Zeitschriften.

Požadavky

- pravidelná aktivní účast na výuce- zpracování a přednesení zadaného úkolu- domácí příprava na výuku (četba textů)

Garant

PhDr. Irena Šebestová, CSc.

Vyučující

Mgr. Marcus Wilhelm BittererMgr. Eva Cieślarová, Ph.D.Mgr. Martin Mostýn, Ph.D.Mgr. Milan Pišl, Ph.D.Mgr. Alžběta SedlákováMgr. Iveta Zlá, Ph.D.