Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konsekutivní tlumočení v turismu (KGE / KTTUR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / KTTUR - Konsekutivní tlumočení v turismu, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Das Dolmetschen im Fremdenverkehr und seine Definition im Rahmen der Konsekutive2. Das Gedächtnis im touristischen Konsekutivdolmetschen3. Das unilaterale Dolmetschen im touristischen Konsekutivdolmetschen4. Das bilaterale Dolmetschen im touristischen Konsekutivdolmetschen5. Der Dolmetscher als interkultureller Mediator I.6. Der Dolmetscher als interkultureller Mediator II.7. Die Realien I.8. Die Realien II.9. Die Realien III.10. Die Lektorentexte I.11. Die Lektorentexte II.12. Die Produktion und Rezeption beim Konsekutivdolmetschen im Fremdenverkehr13. Zusammenfassung

Získané způsobilosti

Student se dokáže orientovat v základní problematice cestovního ruchu a je schopen tlumočit texty tohoto typu včetně textů problematických (například historického typu), a to v obou směrech. Je schopen zanalyzovat a vytvořit lektorský text a tlumočnicky se v lektorských textech orientovat a pracovat s nimi.

Literatura

KAUTZ, U. Handbuch Didaktik des Übersetzens und Dolmetschens. München: Iudicium, 2002. KOSCHMAL, W./NEKULA, M./ROGALL, J. Deutsche und Tschechen. Geschichte. Kultur. Politik. München: Verlag C.H.Beck, 2001. KURZ, I. Evaluierung von Translationsleistungen. Dolmetschleistungen, in: Snell-Hornby, M. et al.: Handbuch Translation. Tübingen: Stauffenburg, 2006. DÉJEAN, LE FÉAL, K. Konsekutivdolmetschen, In: Snell-Hornby, M. et al.: Handbuch Translation. Tübingen: Stauffenburg, 2006. BAUMBACH, R. Materiály k tlumočnickým cvičením pro germanisty. Olomouc: UP, 2006. HRDINOVÁ, E./VILÍMEK, V. a kol. Úvod do teorie, praxe a didaktiky tlumočení. Ostrava: OU, 2008.

Požadavky

Vzhledem k praktickému zaměření disciplíny je předpokladem k jejímu úspěšnému absolvování aktivní účast studenta v hodině a praktická ukázka obchodního či průvodcovského tlumočení v terénu.

Garant

Mgr. Eva Hrdinová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Eva Hrdinová, Ph.D.