Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro historiky III (KGE / NEB3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / NEB3 - Němčina pro historiky III, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vybrané kapitoly z německé a české historieGramatika v závislosti na probíraném tématu

Získané způsobilosti

Student bude po absolvování předmětu schopen komunikovat v německém jazyce na odborné úrovni. Naučí se odbornou terminologii studovaného oboru a bude schopen ji aktivně používat, vytvářet složitější textové útvary, porozumí autentickým audiovizuálním celkům a čtenému textu.

Literatura

Bertelsmann Lexikon - Geschichte. Gütersloh, 1996. Das Ravensburger Lexikon der Weltgeschichte, Band I und Band II. Ravensburger Buchverlag, 1995. Lehmann, F. Der Wandel der Ortsnamen in den ehemals dt. besiedelten Gebieten der Tschechoslowakei. Marburg/Lahn, 1999. Müller, H. Deutsche Geschichte in Schlaglichtern. Mannheim, 1996. Koschmal-Nekula-Rogall. Deutsche und Tschechen. München, 2001. Duden - Das 100 Fragen Quiz, Bibliographisches Intistitut. Mannheim, 2001. Dvořáková, V. Topographische Texte und Übungen. Ostravská univerzita, 1997.

Požadavky

Pro získání zkoušky je nutná aktivní účast na cvičeních, docházka 80%, plnění dílčích úkolů a splnění kritérií závěrečné zkoušky.

Garant

Mgr. Eva Bajerová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Eva Bajerová, Ph.D.