Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hospodářská němčina 2 (KGE / NHN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / NHN2 - Hospodářská němčina 2, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Prinzipien der sozialen Marktwirtschaft, Ludwig Ehrhard2. Tarifparteien, Gewerkschaften, Tarifverträge3. Sozialpolitik, Sozialversicherungen in Deutschland und in Tschechien4. Soziale Gerechtigkeit5. Demographischer Wandel und neue Herausforderungen für die Unternehmen6. Agenda 2010; Aspekte der Globalisierung I7. Aspekte der Globalisierung II8. Formen der internationalen Zusammenarbeit9. Joint Venture, Auslandsniederlassungen, Lizenzverträge, Franchising-Systeme I10. Franchising-Systeme II11. Unternehmenszusammenschlüsse: Fusion, Konzern, Konsortium, Kartell12. Regionen im Strukturwandel I13. Regionen im Strukturwandel II

Získané způsobilosti

Student se bude orientovat v základních principech sociální politiky a tržního hospodářství, rozpozná důsledky demografického vývoje posledních let, přičemž bude schopen interpretovat nejrůznější statistická data ve formě grafů i tabulek. Dále se bude orientovat v nejrůznějších formách spolupráce mezi podniky a získá znalosti o strukturálních změnách v různých regionech.

Literatura

HÖPPNEROVÁ, V. Wirtschaftsdeutsch für Fortgeschrittene. Praha: Ekopress, 2002. Pucharski, A. - Unger-Ullmann, D. Wirtschaftsdeutsch von A bis CZ. MU Brno, 2001. BUSCHER, H. und Kol. Wirtschaft heute. Bonn: Bundeszentrale für politische Bildung, 2003.

Požadavky

- pravidelná docházka na cvičení- aktivní účast na diskusích k předneseným referátům a plnění dílčích úkolů (práce s texty, lexikální a gramatická cvičení)- předvedení prezentace PowerPoint v rámci zadaného referátu- příprava na výstup v semináři (práce se sekundární literaturou, porozumění a analýza textu)

Garant

Mgr. Martin Mostýn, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin Mostýn, Ph.D.