Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Postavení Moravy za Přemysl. a Lucemb. (KHI / PMPL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / PMPL - Postavení Moravy za Přemysl. a Lucemb., Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vztah Přemyslovců k Velké Moravě2. Morava po připojení k Přemyslovskému státu za Oldřicha a Břetislava I.3. Moravská údělná knížectví4. Vznik Markrabství moravského5. Vztah posledních Přemyslovců a moravských markrabat6. Obnova markrabství za Karla IV. a Jana Jindřicha7. Morava za vlády Jošta a Prokopa8. Husitství a Morava

Získané způsobilosti

Absolvent si osvojí znalosti specifického vývoje Moravy v rámci českých zemí v období vlády Přemyslovců a Lucemburků. Bude se také orientovat v základních pramenech daného období.

Literatura

Dvořák, R.:. Dějiny markrabství moravského. Brno, 1906. Válka, J.:. Dějiny Moravy. 1. Středověká Morava. Brno, 1991. Bretholz, B.:. Dějiny Moravy. 1-2. Brno, 1896. Dudík, B.:. Dějiny Moravy. 1-9. Praha 1871-1884. Praha. Sejbal, J.:. Dějiny peněz na Moravě. Brno, 1979. Měřínský, Z.:. Morava ve středověku. Brno, 1999.

Požadavky

Aktivní účast na seminářiReferát v průběhu semestruZnalost alespoň dvou titulů doporučené literatury

Garant

doc. Mgr. Robert Antonín, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Robert Antonín, Ph.D.doc. Mgr. Robert Antonín, Ph.D.