Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Arabština 2 (KLA / ARAB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLA / ARAB2 - Arabština 2, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Opakovací cvičení z 1. semestru.Současná politická situace v arabských zemíchMadda. Alif maqsura. Skloňování v arabštině. Pádové koncovky v jednotném čísle.Genitiv. Akuzativ Tázací zájmena a příslovce. Tvoření příslovcí. Předložky. Otázkadoplňovací. Slovesné tvary jugadu, tugadu.Participium aktivní I. Slovesného kmene. Dvojné číslo podstatných a přídavných jmen.Množné a dvojné číslo zájmen osobních samostatných. Množná čísla, vnější tvary a skloňování. Typy vnitřních množných čísel. Jména dvojvýchodná.Arabové v Evropě a ve světě.Arabská emigrace. Populace ve světě.Slovesný systém arabštiny. Slovesné perfektum. Zápor slovesného perfekta. Věta slovesná.Sloveso "lajsa".Genitivní spojení. Zájmena osobní připojená. Dvojvýchodná jména v 1. části genitivníhospojení. Barvy a tělesné nedostatky. Užívání spony huwa, hija, apod.Zájmena ukazovací v duálu a plurálu. Číslovky základní a řadové 1-10. Hodiny.Slovesné imperfektum ( přítomný a budoucí čas). Zápor u přítomného a budoucího času,Evropané a cizinci v arabském světě.Aktuální situace v arabském světě na úrovni politické, náboženské, sociální.Seznámení s arabským tiskem - čtení a překlad článků.Zápočtový test. Čtení a překlad článků z arabského tisku.Vyhodnocení testu, arabské reálie.

Literatura

Fleissig, J., Bahbouh, Ch:. Základy moderní spisovné arabštiny, Dar ibn Rushd, Praha 1995. Arabský denní tisk, časopisy.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě vyhovujícího výsledku ze zápočtového testu, aktivní účasti na cvičení a 80% docházky.

Garant

Mgr. Said Habboudji

Vyučující

Mgr. Said Habboudji