Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Japonština 2 (KLA / JAP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLA / JAP2 - Japonština 2, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.7. lekce Minna no Nihongo: vyjádření prostředku děje pomocí partikule ?. Vyjádření nepřímého předmětu pomocí partikule u sloves typu dát, dostat. Věty s přímým a nepřímým předmětem. Příslovce.Téma: Na návštěvě.2. Gramatická a poslechová cvičení z lekce 7.3.8. lekce Minna no Nihongo: přídavná jména - dělení a tvoření záporu. Intenzifikace příd. jmen pomocí příslovcí. Otázky na vlastnost. Partikule jako spojka s odporovacím významem.Téma: Vlastnosti a barvy.4. Gramatická a poslechová cvičení z lekce 8.5.9. lekce Minna no Nihongo: věty s predikáty vyžadující partikuli - výrazy mít a nemít rád, umět a neumět, rozumět. Příslovce modifikující slovesa . Spojování vět pomocí partikule. Otázky na důvod .Téma: Koníčky.6. Gramatická a poslechová cvičení z lekce 9.7.10. lekce Minna no Nihongo: existenční slovesa. Výrazy pro vyjádření pozice předmětu (nahoře, dole, vlevo, vpravo atd.) Spojování výrazů pomocí partikule.Téma: Kde se co nachází.8. Gramatická a poslechová cvičení z lekce 10.9.11. lekce Minna no Nihongo: počítání, numerativy. Otázka na počet. Otázka na trvání. Vyjádření přibližného množství. Násobené děje. Kvantifikátor ??. Téma: počítání lidí a různých typů předmětů.10. Gramatická a poslechová cvičení z lekce 11.11.12. lekce Minna no Nihongo: minulý čas přídavných jmen a jeho zápor. Druhý a třetí stupeň přídavných jmen. Téma: popis minulé události.12. Gramatická a poslechová cvičení z lekce 12.13. Zápočtový test

Literatura

Labus, David. Česko-japonská konverzace. Rebo-Productions, Praha 2001. Minna no Nihongo I:. Minna no Nihongo I:. Asociace učitelů japonštiny v ČR. Obrázková Hiragana. Česko-japonská společnost, Praha, 2007. Asociace učitelů japonštiny v ČR. Obrázková Katakana. Česko-japonská společnost, Praha, 2010. Krouský, Ivan:. Učebnice japonštiny, 1. díl. SPN 1982 nebo H&H 1991.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě vyhovujícího výsledku ze zápočtového testu, aktivní účasti na cvičeních a 80% docházce.

Garant

Mgr. Veronika Abbasová

Vyučující

Mgr. Veronika Abbasová