Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Japonština 3 (KLA / JAP3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLA / JAP3 - Japonština 3, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. 13. lekce Minna no Nihongo: vyjádření chtění a přací tvar u sloves. Vyjádření účelu pohybu: podstatné jméno/i-tvar slovesa + sloveso pohybu (Obraty mít hlad a mít žízeň.Téma: Orientace ve městě.2. Gramatická a poslechová cvičení z lekce 13.3. 14. lekce Minna no Nihongo: ? forma sloves. Zdvořilý rozkaz , průběhový čas? + Zdvořilá nabídka Partikule u přírodních jevů. Téma: Popis cesty někam.4. Gramatická a poslechová cvičení z lekce 14.5. 15. lekce Minna no Nihongo: Povolení a zákazy. Další využití průběhové formy . Fráze "Znám" a "Neznám".Téma: Povolání.6. Gramatická a poslechová cvičení z lekce 15.7. 16. lekce Minna no Nihongo: Použití ? (?) formy při spojování sloves a adjektiv. Vyjádření následnosti dějů . Věta se strukturou N1 N2 ?.Téma: Používání bankomatu.8. Gramatická a poslechová cvičení z lekce 16.9. 17. lekce Minna no Nihongo: prosté tvary sloves, kladná forma a záporná forma . Zdvořilý zákaz . Modální slovesné formy muset a nemuset .Téma: Zdraví a nemoc.10. Gramatická a poslechová cvičení z lekce 17.11. 18. lekce Minna no Nihongo: sloveso umět . Slovesná podstatná jména. Použití pro vyjádření předchozího děje. Příslovce.Téma: Koníčky.12. Gramatická a poslechová cvičení z lekce 6.

Získané způsobilosti

Studenti si v průběhu výuky v ZS rozšíří znalosti získané z předchozích dvou kurzů prostřednictvím dalších šesti lekcí učebnice Minna no Nihongo, jejichž zvládnutí jim umožní dále rozšířit znalosti japonské gramatiky a schopnost konverzovat v japonštině o tématech z běžného života.

Literatura

Labus, D. Česko-japonská konverzace. Rebo-Productions, Praha, 2001. Minna no Nihongo, I. Translation and Grammatical Notes. 3A Corporation, Tokyo, 1998. Kroutský, I. Učebnice japonštiny, 1. díl. SPN Praha, 1982.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě vyhovujícího výsledku ze zápočtového testu, aktivní účasti na cvičeních a 80% docházce.

Garant

Mgr. Veronika Abbasová

Vyučující

Mgr. Veronika Abbasová