Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Japonština 4 (KLA / JAP4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KLA / JAP4 - Japonština 4, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.19. lekce Minna no Nihongo: prostý minulý čas sloves ~?. Vyjádření zkušenosti . Alternativ (střídaní činností) . Změna stavu .Téma: Zkušenosti a zážitky při cestování.2. Gramatická a poslechová cvičení z lekce 19.3.20. lekce Minna no Nihongo: hovorový jazyk a jeho správné používání.Téma: Plány na Vánoce/prázdniny.4. Gramatická a poslechová cvičení z lekce 20.Znaky kandži IaZnaky kandži Ib5.21. lekce Minna no Nihongo: vypovídací partikule ?. Vyjádření názoru . Uvedení přímé řeči. Pravděpodobnostní forma -- hovorová forma .Téma: Sport.6. Gramatická a poslechová cvičení z lekce 21.7.22. lekce Minna no Nihongo: rozvíjení jmenných frází předřazenými vedlejšími větami.Téma: Bydlení.8.. Gramatická a poslechová cvičení z lekce 22.9.. Znaky kandži IIaZnaky kandži IIb10.23. lekce Minna no Nihongo: časové věty s . Typ jednoduché podmínkové věty s partikulí.. Slovesa pohybu pojící se s partikulí. Téma: Popis cesty.11. Gramatická a poslechová cvičení z lekce 23.12. 24. lekce Minna no Nihongo: spojení -formy sloves a sloves dávání a dostávání .Téma: Prosba o pomoc.13. Gramatická a poslechová cvičení z lekce 24.

Literatura

Kandži masutá vol. 1. ARC Academy, Tokyo 2007. Labus, David. Česko-japonská konverzace. Rebo-Productions, Praha 2001. Minna no Nihongo I. Translation and Grammatical Notes, 3A Corporation, Tokyo 1998. Krouský, Ivan:. Učebnice japonštiny, 1. díl. SPN 1982 nebo H&H 1991.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě vyhovujícího výsledku ze zápočtového testu, aktivní účasti na cvičeních a 80% docházce.

Garant

Mgr. Veronika Abbasová

Vyučující

Mgr. Veronika Abbasová