Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk - polština (KPF / 9CJP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / 9CJP - Cizí jazyk - polština, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Překlad 100 stran textu odborného zaměření dle volby tématu diseratční práce. Práce nesmí být přeložena do češtiny. Výběr a překlad je konzultován s garantem předmětu. Student u zkoušky prokáže porozumění textu a zanost odborné terminologie zvoleného oboru.2. Konverzace na běžná témata na úrovni komunikativní kompetence vymezené Evropským referenčním rámcem pro jazyky (tj. B2/C1).

Získané způsobilosti

Posluchač je schopen aktivně se zapojit do odborné diskuse na zvolené téma v polském jazyce. Dokáže v polštině posat vlastní vědecko-výzkumné zaměření a vést konverzaci na běžná témata.

Literatura

Dle individuálního zadání po konzultaci s garantem předmětu.

Požadavky

V průběhu řádného studia v doktorském studijním programu vykoná student zkoušku z cizího jazyka. Student se řídí svým individuálním studijním plánem. Studium není organizováno školícím pracovištěm, avšak studentům jsou umožněny konzultace na katedře slavistiky - oddělení polonistiky. Volba cizího jazyka by měl korespondovat s odbornou profilací a zvoleným tématem disertační práce.Seznam odborné literatury bude studentovi navrhnut po konzultaci.

Garant

doc. PaedDr. Jana Raclavská, Ph.D.