Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk a lit. vybr. slovanského jazyka 2 (KPF / C3JL2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / C3JL2 - Jazyk a lit. vybr. slovanského jazyka 2, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Starożytność - najstarsze zabytki literatury polskiej (Bogurodzica, kroniki, Rozmowa Mistrza Polikarpa ze śmiercią itp.).2. Humaniści polscy - Jan Kochanowski.3. Klasycyzm w literaturze polskiej.4. Romantyzm - geneza polskiego romantyzmu, A. Mickiewicz.5. Słowacki, Krasiński, Norwid.6. Powieść polska - Józef Ignacy Kraszewski.7. Pozytywizm.8. Młoda Polska - Stanisław Wyspiański.9. Okres międzywojenny.10. Literatura okresu II wojny światowej.11. Polska twórczość dramatyczna na przestrzeni wieków.12. Literatura polska 1945-1975.13. Polska poezja i proza współczesna.

Získané způsobilosti

Student se seznámí se základními etapami vývoje polské literatury a tvorbou nejvýznamnějších autorů. Dokáže pojmenovat teoretické poznatky a uplatnit je v analýze vybraných literárních děl.

Literatura

Krzyzanowski, J. Dzieje literatury polskiej od początków do czasów najnowszych. Warszawa, 1970. Literatura wobec wojny i okupacji. Wrocław, 1976. Klimowicz, M. Oświecenie. Warszawa, 2002. Balcerzan, E. Poezja polska w latach 1939-1965. Tom 1-2. Warszawa, 1982.

Požadavky

Výuka je zakončena zápočtem, k jehož získání je požadována aktivní účast na přednáškách a seminářích nejméně v rozsahu 70 % a vypracování referátu na zadané téma v rozsahu obsahu předmětu. Ústní zkouška vychází z přednášek a samostudia odborné literatury.

Garant

doc. PaedDr. Jana Raclavská, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Jana Raclavská, Ph.D.