Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář 1 (KPF / DIPL1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / DIPL1 - Diplomový seminář 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Formální struktura diplomové práce. Bibliografické údaje. Citace, parafráze textu. Poznámky k textu.2. Užívané normy uvádění bibliografických údajů. Resumé.3. Obsah diplomové práce. Příprava seznamu doporučené sekundární literatury. Práce s textem.4. Studium doporučené literatury. Příprava na praktický výzkum. Vyhledání vhodné literatury k excerpci. Excerpce.5. Poučení o metodách práce.6. Konzultace otázek spojených se studiem sekundární literatury.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student zná základní pravidla psaní vědecké práce a způsobů analýzy a syntézy. Je poučen o platných normách a způsobech citování, parafrázování a uvádění bibliografických údajů. Získá informace o všeobecné struktuře vědecké práce, o jejím formálním ztvárnění a o způsobu vypracování resumé. Je schopen samostatně pracovat.

Literatura

Smek, M., Sedláčková, H. Diplomvá práce. Praha, 1994. Kapounová, J. Formální úprava diplomové práce. Ostrava, 2003. Urban, S., Ładoński, W. Jak napisać dobrą pracę magisterską. Wrocław, 2001. ECO, U. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc, 1997. ČMEJRKOVÁ, S.-DANEŠ, F.-SVĚTLÁ, J. Jak napsat odborný text. Praha, 1999. Maćkiewicz, J. Jak pisać teksty naukowe?. Gdańsk, 1995. Šesták, Z. Jak psát a přednášet o vědě. Praha, 2000. Pułło, A. Prace magisterskie i licencjackie. Warszawa, 2006. Směrnice rektora č. 140/2009 o vysokoškolských kvalifikačních pracích. Zenderowski, R. Technika pisania prac magisterskich i licencjackich. Warszawa, 2007. Pokorný, J. Diplomová práce - příležitost k seberealizaci. Brno, 1994. Saloni, Z. Jak pisać wypracowania. Warszawa, 1987. Matulka, Z. Metoda kształcenia. Warszawa, 1982. Praktyczna stylistyka. Red. E. Bańkowska, A. Mikołajczuk. Warszawa, 2000.

Požadavky

Pro získání zápočtu je student povinen zúčastnit se v průběhu semestru konzultací s vedoucím své diplomové práce, který tímto kontroluje jeho samostatnou práci a průběžné plnění úkolů vyplývajících z obsahu předmětu. Zápočet student získá za vypracování předlohy pro psaní diplomové práce v textovém editoru: minimálně 10 stran, obsahujících povinné titulní listy (viz aktuální Směrnice rektora o vysokoškolských kvalifikačních pracích), obsah, zhruba 5 stránek vlastního textu s bibliografickými citacemi.

Garant

PhDr. Urszula Kolberová, Ph.D.PhDr. Simona Mizerová, Ph.D.doc. PhDr. Eva Mrhačová, CSc.PhDr. Jiří Muryc, Ph.D.prof. PhDr. Marta Pančíková, CSc.doc. PaedDr. Jana Raclavská, Ph.D.Mgr. Petr Vidlák, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Urszula Kolberová, Ph.D.PhDr. Simona Mizerová, Ph.D.doc. PhDr. Eva Mrhačová, CSc.PhDr. Jiří Muryc, Ph.D.prof. PhDr. Marta Pančíková, CSc.doc. PaedDr. Jana Raclavská, Ph.D.Mgr. Petr Vidlák, Ph.D.