Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Polština pro cestovní ruch 2 (KPF / KCR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / KCR2 - Polština pro cestovní ruch 2, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem cestovního ruchu a turistiky, jejich definice a charakteristika.2. Polské cestovní kanceláře.3. Polské publikace o turistice, vydavatelství turistických průvodců.4. Způsoby získávání informací o turistických zajímavostech v Polsku.5. Ministerstva zapojená do problematiky cestovního ruchu, pole jejich působnosti.6. Turistické organizace a informační centra v Polsku.7. Mezinárodní turistické organizace (IATA, UFTAA, WTO, CECTA).8. Cestovní ruch, turistický marketing a reklama, rozsah nabídky cestovního ruchu.9. Cestovní průvodci a delegáti, jejich povinnosti a kompetence.10. Příprava a plánování průvodcovských služeb.11. Cestování v rámci EU, rozdíly mezi Polskem a ostatními státy EU.12. Důležité dokumenty (pasy, vízum), cestovní pojištění a ostatní taxy.13. Opakování a shrnutí získaných vědomostí.

Získané způsobilosti

Student se orientuje ve zvolených oblastech polského cestovního ruchu, např. v oblasti ubytování, stravování, dopravy, práce tour operátorů. Získal základní přehled v oblasti polských rekreačních a lázeňských center včetně národních parků a ostatních chráněných krajinných oblastí.

Literatura

Kolberová, U. Polština pro cestovní ruch II. Ostrava, 2011. Rapacz, A. Gospodarka turystyczna: wybrane zagadnienia jej funkcjonowania. Wrocław, 1996. Informace o Polsku na webových stránkách. Naumanowicz, K. Potencjał turystyczny i regionalizacja turystyczna Polski. Szczecin, 1993. Przecławski, K. Turystyka i świat i współczesny. Warszawa, 1994. Deja, W. Wpływ środowiska przyrodniczego na zróżnicowanie turystycznych form rekreacji. Warszawa, 1986. Gruszka, J. Wycieczki, biwaki, obozy, kolonie. Jelenia Góra, 2002. Jonak, A. Zanim pójdziesz w góry. Warszawa, 1990. Balicz-Zielińska, E. Żywienie i usługi żywieniowe w turystyce. Gdynia, 2003.

Požadavky

Podmínkou absolvování předmětu je minimálně 85% aktivní účast na cvičeních, průběžné plnění zadávaných úkolů, vypracování odborného referátu a úspěšné absolvování zápočtového testu, v němž student prokáže znalost problematiky získané ve výuce a ze studia doporučené literatury.

Garant

PhDr. Urszula Kolberová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Urszula Kolberová, Ph.D.