Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá pedagogická praxe (KPF / NSPX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / NSPX - Souvislá pedagogická praxe, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Získané způsobilosti

Student si ověří vzdělávací a výchovné schopnosti práce ve třídě. Získá zkušenosti z vlastní výchovně-vzdělávací činnosti. V průběhu praxe zvládá techniku samostatného vedení různých typů vyučovacích hodin při povinné, volitelné i zájmové činnosti. V průběhu a po ukončení praxe je schopen spolu s oborovým didaktikem, garantem praxí a pedagogem analyzovat vlastní výkon.

Požadavky

Pro získání zápočtu se vyžaduje absolvování 20 hodin svého aprobačního předmětu v průběhu pěti týdnů. Není-li praxe vykonána, nemůže být student připuštěn ke státní závěrečné zkoušce. Povinností studenta je praktikovat na škole denně, dbát vnitřního řádu školy a pokynů cvičících učitelů. Přípravy na své výstupy je povinen vést písemně a před vyučovací hodinou je předložit k podpisu cvičícímu pedagogovi.K zápočtu posluchač předloží záznamy o veškeré činnosti ve škole: zápočtová listina podepsaná vedoucím učitelem praxe. Student se řídí organizačními a metodickými pokyny pro souvislou předmětovou pedagogickou praxi studentů. V průběhu praxe a po jejím absolvování je student povinen analyovat praxi spolu s oborovým pedagogem v rámci ústního kolokvia.

Garant

doc. PaedDr. Jana Raclavská, Ph.D.