Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Polština pro cestovní ruch 1 (KPF / PCR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / PCR1 - Polština pro cestovní ruch 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Dějiny turistiky v Polsku od jejího počátku až po současnost.2. Formy rekreace v Polsku a jejich využití.3. Turistika jako způsob sportovního vyžití.4. Ekoturistika.5. Turistika a její vliv na životní prostředí.6. Agroturistika a Ministerstvo zemědělství.7. Vysokohorská turistika, její metodika, plánování a organizování.8. Dopravní systémy (letecká, automobilová, autobusová, vlaková a lodní doprava).9. Možnosti ubytování.10. Možnosti stravování.11. Polské národní parky a jiné chráněné krajinné oblasti.12. Rekreační a lázeňská centra.13. Opakování a shrnutí získaných vědomostí.

Získané způsobilosti

Student zná problematiku cestovního ruchu z perspektivy Polska. Orientuje se v základních turistických organizacích a příslušné legislativě.

Literatura

Sznajder, M., Przezbórska, L. Agroturystyka. Warszawa, 2006. Łazarek, R. Ekonomika turystyki: wybrane zagadnienia. Warszawa, 2004. Kowalczyk, A. Geografia turyzmu. Warszawa, 2000. Rapacz, A. Gospodarka turystyczna: wybrane zagadnienia jej funkcjonowania. Wrocław, 1996. Informace o Polsku na webových stránkách. Mazur, E. Leksykon turystyki i krajoznawstwa. Szczecin, 2000. Alejziak, B. Organizacja i technika pracy biurowej w turystyce. Kraków, 2002. Niezgoda, A. Popyt turystyczny: uwarunkowania i perspektywy rozwoju. Poznań, 2003. Turos, L. Turystyka i edukacja. Warszawa, 1996. Przecławski, K. Turystyka i świat i współczesny. Warszawa, 1994. Turos, L. Wprowadzenie do wiedzy o turystyce edukacyjnej. Warszawa, 1997.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je minimálně 70% aktivní účast studenta na seminářích, průběžné plnění zadávaných úkolů, vypracování odborného referátu a úspěšné absolvování zápočtového testu.

Garant

PhDr. Urszula Kolberová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Urszula Kolberová, Ph.D.