Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Polština pro cestovní ruch 3 (KPF / PCR3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / PCR3 - Polština pro cestovní ruch 3, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Krajina, příroda, turistika - rozšiřování slovní zásoby.2. Názvosloví z oblasti urbanistiky.3. Názvosloví z oblasti umění.4. Názvosloví z geograficko-fyzikální oblasti.5. Polské lidové tradice a zvyky.6. Kulturní charakteristika Dolního a Horního Slezska.7. Kulturní charakteristika Malopolského a Velkopolského kraje.8. Kulturní charakteristika Pomořanského a Mazovského kraje.9. Významná polská města a jejich historická centra.10. Památky UNESCO jako turistická atrakce.11. Náboženství a církevní památky.12. Významná muzea v rámci cestovního ruchu.13. Opakování a shrnutí získaných vědomostí.

Získané způsobilosti

Student získal přehled o zváštnostech jednotlivých geografických regiónů Polska, rozšířil si slovní zásobu z oblasti umění, historie a náboženství.

Literatura

Kruczek, Z., Sacha, S. Geografia atrakcji turystycznych Polski. Kraków, 1997. Lijewski, T. Geografia turystyki Polski. Warszawa, 1992. Informace o Polsku na webových stránkách. Burzyński, T. Lokalna polityka turystyczna i marketing. Kraków, 1997. Toczewski, A. Rola muzeów w turystyce i krajoznawstwie. Zielona Góra, 2006. Bergier, J. - Żbikowski, J. Turystyka i religia. Biała Podlaska, 2003. Krawczyk, Z. Turystyka jako dialog kultur. Warszawa, 2005. Kruczek, Z. Walory turystyczne Polski. Kraków, 1990.

Požadavky

Podmínkou přistoupení studenta ke zkoušce je minimálně 70% aktivní účast studenta na cvičeních, průběžné plnění zadávaných úkolů, vypracování odborného referátu a úspěšné absolvování testu a ústní zkoušky. U zkoušky student prokáže znalost problematiky získané ve výuce a ze studia doporučené literatury.

Garant

PhDr. Urszula Kolberová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Urszula Kolberová, Ph.D.