Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář (KPS / KDIPL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / KDIPL - Diplomový seminář, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tutoriál: 1. Způsob výběru témat diplomových prací a jejich zapsání dle vyhlášky děkanky.2. Seznámení studentů s pokyny rektora OU k úpravě diplomových prací, seznámení se standardy formální stránky diplomových prací. Etická problematika tvorby DP.3. Základní parametry výzkumné práce - teorie, problém, hypotéza, proměnné, výzkumný cyklus.4. Typy a metody výzkumů. Druhy výběrů.5. Metody zpracování výzkumných dat. 6. Vypracování projektu DP.Distanční výuka: Rozpracování DP pod vedením určených vedoucích diplomových prací. Organizační zajištěníStudentům je na www stránkách katedry k dispozici studijní opora. V rámci tutoriálu jsou formou přednášky, demonstrace a projekce prezentována uvedená témata.. Studenti mohou využívat zdroje dostupné v univerzitní studovně a studovně FF OU, také komunikaci s vyučujícím prostřednictvím e-mailu.

Získané způsobilosti

Student si osvojí poznatky, na základě kterých dokáže zpracovat diplomovou práci tak, aby po obsahové i formální stránce odpovídala stanoveným požadavkům. Prezentuje téma své diplomové práce, diskutuje o nich s ostatními účastníky semináře. Rozvíjí především schopnost organizace práce, komunikační dovednosti, sebeprezentaci a teoretické a metodologické kompetence.

Literatura

ČSN ISO 690 Bibliografické citace. Část 1: Obsah, forma a struktura. ČSN ISO 690 Bibliografické citace. Část 2: Elektronické dokumenty nebo jejich části. Hendl, J. Kvalitativní výzkum. Praha: Portál, 2005. ISBN 80-7367-040-2.Odborná literatura odpovídající jednotlivým tématům prací. Hendl, J. Přehled statistických metod zpracování dat. Analýza a metaanalýza dat. Praha: Portál, 2004. Loučková, I. Směrem k integrovaným strategiím nejen ve výzkumu v sociální práci. Sociologický časopis, 2001. Směrnice děkanky FF OU č. 5/2008 a příloha č. 2 této směrnice. SILVERMAN, D. Ako robiť kvalitatívny výskum. Bratislava: Ikar, 2003. ŠANDEROVÁ, J. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Praha: Slon, 2005. Šimek, D., Kubátová, H. Od abstraktu do závěrečné práce. Jak psát (a možná i napsat) závěrečnou práci ve společensko vědních oborech. Olomouc, 2002. Valoušek, Ch. Poznámky k metodologii výzkumu v sociální práci. In: Psychologické poradenství v sociální práci. K. Paulík (ed.) s.67-73. Ostrava: FF OU, 2002. Strauss, A., Corbinová, J. Základy kvalitativního výzkumu. Boskovice: Albert, 1999.

Požadavky

Student zpracuje seznam výchozí odborné literatury ke zpracování diplomové práce, navrhne strukturu teoretické části práce a projekt vlastního výzkumu.

Garant

PhDr. Petr Saforek

Vyučující

PhDr. Petr SaforekPhDr. Petr Saforek