Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktické a informační technologie (KPS / NDIT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / NDIT - Didaktické a informační technologie, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Projekce informací. Zpětné projektory a dataprojektory, návrh promítací fólie na počítači, Interaktivní tabule.2) Tvorba Powerpointové prezentace. Zásady tvorby prezentace, práce s objekty a textem, animace.3) Audio a video. Ovládání přehrávacích zařízení (videorekordér, HI-FI věž, PC, DVD-přehrávač), dodatečný dabing záznamů, digitalizace videa, práce s digitálním videem.4) Digitalizace zvuku. Nahrávání zvuku, úprava signálu, mixování signálů, tvorba audio CD a MP3.5) Digitální fotoaparát. Práce s fotoaparátem, základní pojmy, úprava digitální fotografie, použití fotografie při tvorbě (Powerpoint, Word).6) Scanner. Digitalizace obrazové předlohy, skenování transparentních objektů, OCR, úprava snímků, využití získaných obrázků.

Získané způsobilosti

Student se orientuje v jednotlivých typech didaktických a informačních technologií. Je schopný posoudit a zvolit adekvátní metodu pro potřeby výuky. Dokáže s pomocí didaktických technologií vytvářet studijní opory pro vlastní výuku. Umí vyhledávat informace a prezentovat je v přijatelné podobě. Dokáže účelně zapojit využití jednotlivých technologií do procesu výuky za účelem jejího obohacení, zatraktivnění či zpřesnění.

Literatura

HLAVATÝ, J. Didaktická technika pro učitele. Praha: VŠCHT, 2002. LAURENČÍK, M. PowerPoint 2010. Praha: Grada, 2011. PECINOVSKÝ, J. PowerPoint 2010 snadno a rychle. Praha: Grada, 2010.

Požadavky

Povinná účast na seminářích/cvičeních. Předpokládá se alespoň základní znalost a schopnost práce s PC.Zpracování a prezentace průběžných úkolů, vztahujících se k jednotlivým tématům.