Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe v oblasti psychologie práce (KPS / PSPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / PSPP - Praxe v oblasti psychologie práce, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praxe na vybraných pracovištích psychologie práce, personalistiky apod. v rozsahu 10 dní.

Získané způsobilosti

Studentovi je umožněna konfrontace teoretického a praktického pohledu na oblast psychologie práce a organizace. Získá přehled o metodách uplatňovaných na pracovištích psychologie práce a HR dokáže se orientovat v činnostech pracovníků v dané oblasti. Rozvíjí dovednosti pozorování a analýzy, osvojuje si konkrétní činnosti dle požadavků pracoviště praxe. Naučí se pracovat s databázemi, s dokumentací. Prohlubuje diagnostické dovednosti, reflexi a sebereflexi. Učí se předvídat na základě komplexního a objektivního pohledu na jedince, skupinu a pracovní podmínky. Z hlediska profilových kompetencí student získá a prohlubuje především základy diagnostických, komunikačních a organizačních kompetencí.

Literatura

ŠTIKAR, J. Metody psychologie práce a organizace. Praha : Karolinum, 2000. Wagnerová, I. Psychologie práce a organizace. Nové Poznatky. Praha: Grada, 2011. Štikar, J., Rymeš, M., Riegel, K., Hoskoves, J. Psychologie ve světě práce. Praha: Karolinum, 2003. Dokumentace navštívených institucí/Documentation of visited institutions. Mikuláštík, M. Komunikační dovednosti v praxi. Praha: Grada, 2003. LUKÁŠOVÁ, R., RAIS, K. Organizace a lidé. Brno: Zdeněk Novotný, 2001. ARMSTRONG, M. Personální management. Praha: Grada Publishing, 2005. KOUBEK, J. Řízení lidských zdrojů. Praha : Management Press, 2001.

Požadavky

Student zpracuje podle pokynů vedoucího praxe pověřeného supervizí protokol praktické přípravy, zařazený do systému praktické přípravy. Po absolvování praxe v rozsahu 10 dnů na smluvních pracovištích předloží studenti potvrzení o praxi, hodnocení externím vedoucím (supervizorem) praxe a protokoly s popisem vykonávaných a sledovaných činností s vlastním posouzením jejich efektivity. Materiály jsou součástí Protokolu praktické přípravy a Portfólia praxí.

Garant

doc. PhDr. Maria Vašutová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Maria Vašutová, Ph.D.