Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální psychologie (KPS / SOPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / SOPS - Sociální psychologie, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Předmět sociální psychologie2. Sociální kognice3. Sociální komunikace4. Sociální interakce5. Sociální motivace6. Sociální skupiny7. Školní třída jako sociální skupina8. Rodina jako sociální skupina9. Velké sociální skupiny10. Socializace11. Sociální psychologie osobnosti12. Metody sociální psychologie I13. Metody sociální psychologie II

Získané způsobilosti

Student si osvojí vědomosti o sociální podmíněnosti lidské psychiky mikro a makrosociálními strukturami do nichž se narodí a v nichž prožije svůj život. Orientuje se v mechanismech myšlení, cítění a chování člověka v interakcích s jinými lidmi, v charakteristikách interpersonálního chování a vztahů. Naučí se chápat a posuzovat osobnost člověka v dynamice sociálního kontextu. Z hlediska profilových kompetencí student získá především základy teoretických a komunikačních kompetencí.

Literatura

KOLLÁRIK, T. A KOL. Sociálna psychológia. Bratislava : UK, 2008. VÝROST, J., SLAMĚNÍK, I. Sociální psychologie. Praha : Grada, 2008. NAKONEČNÝ, M. Sociální psychologie. Praha : Academia, 2004. Hewstone, M., Stroebe, W. Sociální psychologie (kap. 13 - 15). Praha: Portál, 2006. ISBN 80-7367-092-5.HARRINGTON, A. A KOL. Moderní sociální teorie. Praha: Portál, 2006. ZÁŠKODNÁ, H., MLČÁK, Z. Osobnostní aspekty prosociálního chování a empatie. Praha: Triton, 2009. Matoušek, O. Rodina jako instituce a vztahová síť. Praha: Slon, 2003. ISBN 80-86429-19-9.MYERS, D. Social psychology. New York : McGraw-Hill, 2005. JANOUŠEK J. A KOL. Sociální psychologie. Praha : SPN, 1988. GILBERT, DT., FISKE, ST., LINDZEY, G. (EDS.). The handbook of social psychology. Boston : McGraw-Hill, 1998. De Vito, J. A. Základy mezilidské komunikace. Praha: Grada, 2008.

Požadavky

Povinná účast na seminářích/cvičeních. Úspěšné zvládnutí průběžných didaktických testů. Úspěšné plnění seminárních úkolů , odevzdání seminární práce podle zadaných instrukcí a v určeném termínu.

Garant

doc. PhDr. Zdeněk Mlčák, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Zdeněk Mlčák, Ph.D.doc. PhDr. Zdeněk Mlčák, Ph.D.