Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia psychologie (KPS / UDSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / UDSP - Úvod do studia psychologie, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

01) Charakteristika katedry psychologie na FF OU02) Obsah a formy studia psychologie na FF OU03) Práva a povinnosti studentů na OU04) Psychologie jako vědní obor05) Psychologie jako profese06) Systém vzdělávání psychologů v ČR a v zahraničí07) Evropský certifikát z psychologie (Europsycholog)08) Informační zdroje v psychologii09) Odborné principy vědecké práce10) Zásady práce s bibliografickými prameny11) Výzkum v psychologii12) Etické principy vědecké práce13) Vědecká činnost studentů psychologie

Získané způsobilosti

Student získá základní informace o oboru psychologie a činnosti psychologa, včetně jeho profesní dráhy. Seznámí se s odbornými a etickými principy vědecké práce a osvojí si znalosti z oblasti zpracování bibliografických pramenů, Bude se orientovat ve svých základních práce a povinnostech studenta OU a podrobně se seznámí s povahou studia na katedře psychologie. Z hlediska profilových kompetencí student získá především základy teoretických a etických kompetencí.

Literatura

Mareš, J., Polišenská, V. A. Europsycholog - Evropský certifikát z psychologie. Praha: Grada, 2008. Publication manual of the American psychological association. Studijní a zkušební řád Ostravské univerzity v Ostravě ze dne 29.července 2015. Lausken, U., Scick, A. Hoge, H. Úvod do studia psychologie. Praha: ISV, 1999. Zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů. ČSN ISO 690. Informace a dokumentace - Pravidla pro bibliografické odkazy. Směrnice děkanky č. 8/2010 O státních závěrečných zkouškách, včetně.

Požadavky

Zvládnutí písemného testu, který bude obsahovat základní informace, týkající se oboru psychologie a poznatky, vztahující se právům a povinnostem vysokoškolského studenta. Písemný test student musí zvládnout minimálně s 50% úspěšností.

Garant

doc. PhDr. Zdeněk Mlčák, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Zdeněk Mlčák, Ph.D.