Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk - italština (KRO / 9CJI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / 9CJI - Cizí jazyk - italština, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Prostudování textu podle odborného zaměření doktorského studia v rozsahu 100 stran a písemný překlad části téhož textu v rozsahu 20 stran.( Možnost individuální konzultace, možnost navštěvovat cvičení, semináře, přednášky podle vlastního výběru a dohody s vyučujícími).2. Písemné shrnutí obsahu přeloženého textu v rozsahu 3-5 stran, které student předloží před ústní zkouškou.3. Ústní zkouška:Požadavky ke zkoušce:1/ Ústní překlad odborného textu (důraz na znalost příslušné terminologie)2/ Pojednání o doktorské práci v cizím jazyce (5-10 min.) a diskuse se členy zkušební komise.3/ Konverzace na běžné téma na úrovni jazykové komunikativní kompetence vymezené Evropským referenčním rámcem pro jazyky min. B2. Důraz je kladen také na znalost reálií příslušné jazykové oblasti.

Získané způsobilosti

Po ukončení předmětu dosahuje student komunikativní úrovně v italském jazyce min. B2 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Je schopen porozumět odbornému textu z oblasti, která je předmětem jeho studia. Umí shrnout obsah delšího odborného textu v italštině a přeložit jej do češtiny s pomocí běžných nástrojů překladatele.

Literatura

A. Bahníková, H. Benešová, L. Ehrenbergerová. ITALŠTINA. LEDA, Praha 2001. Praha, 2001. Rosendorfský, J. Česko-Italský slovník, ISBN 80-85266-02-4, ICK Ráček, Velehrad, s.r.o., 2000. Rosendorfský, J. Italsko-Český slovník, ISBN 80-85266-03-2, ICK Ráček, Velehrad s.r.o., 2000.

Požadavky

Předmět je ukončen ústní zkouškou v cizím jazyce na úrovni B2 (podle SERR pro jazyky).Ústní zkouška:1) Pojednání o doktorské práci v cizím jazyce 2) Překlad textu 3) Konverzace v cizím jazyce na běžné téma

Garant

Mgr. Zuzana Honová, Ph.D.