Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzština pro cestovní ruch 2 (KRO / BFCR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / BFCR2 - Francouzština pro cestovní ruch 2, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Hôtellerie : a la réception.2. Chambre d'hôtel. Produits d'accueil.3. Hôtellerie, caractéristique, catégories d'hôtels en France.4. Organisation d'un hôtel, métiers de l'hôtellerie.5. Présentation d'un hôtel, description intérieure et extérieure.6. Services, informer, s'informer, expliquer.7. Réserver, confirmer, annuler la réservation.8. Restauration, types de restauration en France.9. La France gastronomique.10. Recette. Brigade classique de la cuisine.11. Au restaurant : comment dresser la table, la carte, les menus, le personnel du restaurant.12. La France - pays du vin.13. Le champagne.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu si student rozšíří odbornou terminologii především v oblasti hoteliérství, společného stravování a francouzské gastronomie. Naučí se přijímat objednávku, rezervovat pokoj, přijímat reklamace a podobně. Student je rovněž obeznámen s technikami průvodcovských služeb.

Literatura

CORBEAU, S., DUBOIS, C., PENFORNIS, J.-L., SEMICHON, L. hôtellerie-restauration.com. Paris: CLE international, 2007. RENNER, H., RENNER, U., TEMPESTA, G. Le français de l hôtellerie et de la restauration. Paris, 1992. RENNER, H., RENNER, U., TEMPESTA, G. Le français de l´hôtellerie et de la restauration. Paris: CLE international, 1992. BROULAND, P., KOZMOVÁ, J. Le francais pour l´industrie du tourisme (Francouzština v cestovním ruchu). Praha: Vysoká škola ekonomická v Praze - Nakladatelství Oeconomica, 2009. PEYROUTET, C. La France touristique. Paris, 1995. PEYROUTET, C. La France touristique. Paris: Nathan, 1995. DESCOTES-GENON, Ch. La voyagerie. Grenoble, 1992. DESCOTES-GENON, C., et al. La voyagerie. Grenoble: Presses Universitaires de Grenoble, 1992. CHANTELAUVE, O., CORBEAU, S. Les métiers du tourisme. Paris, 1991. CALMY, A.-M. Le Français du tourisme. Paris, 2004. CALMY, A.-M. Le Français du tourisme. Paris: Hachette, 2004. CHARPIN, J.-M. Le tourisme en France. Paris: INSEE, 2005.

Požadavky

Výuka předmětu je zakončena zkouškou. Student je připuštěn ke zkoušce, pokud splnil povinnost 80% účasti na cvičeních a zpracoval vybrané téma stanovené vyučujícím, které se vztahuje k obsahu předmětu. Zkouška probíhá ústní formou a ověřuje znalosti získané v průběhu obou semestrů. Studenti musí dosáhnout alespoň 75% úspěšnosti.

Garant

Mgr. Iva Dedková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Iva Dedková, Ph.D.