Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzština pro hospodářškou sféru 2 (KRO / BFHS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / BFHS2 - Francouzština pro hospodářškou sféru 2, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Les manifestations commerciales.2. La promotion des ventes. La publicité.3. Le marketing. L'étude de marché.4. La logistique et les transports.5. Le commerce et la distribution.6. La production.7. Les banques.8. La comptabilité.9. La bourse, l'organisation du marché financier.10. La fiscalité.11. Les droits et les biens des personnes juridiques.12. Les obligations des personnes juridiques.13. L'Union européenne - Union économique et monétaire.

Získané způsobilosti

Student se seznamuje se základními pravidly fungování tržní společnosti, dovozu, vývozu a výroby. Orientuje se v oblasti bankovnictví a finančního trhu, fungování a organizací burzy. Získává informace z oblasti práva, základních druhů závazků, smluv a jejich. Seznamuje se a prohlubuje si znalosti o podmínkách občanské odpovědnosti obchodního života a základních pracovněprávních vztazích. Získané informace student analyzuje a aplikuje.

Literatura

DVOŘÁKOVÁ, K. Francouzština pro firmy. Brno, 2007. KIDLESOVÁ, Z., PRIESOLOVÁ, J. Francouzština v hospodářství. Praha: EKOPRESS, 2007. KOZMOVÁ, J., BROULAND, P. Francouzština v podnikové a obchodní praxi. Praha : Ekopress. PERFORNIS, J-L. Le français du droit. Paris, 1998.

Požadavky

Výuka předmětu je zakončena zkouškou. Pro připuštění studenta ke zkoušce se vyžaduje jeho aktivní účast na cvičeních a to minimálně v rozsahu 80%, vypracování a prezentace seminárních prací, v rozsahu 6-8 stran, jejichž námětem budou otázky a problémy vztahující k fungování ekonomiky v rámci Evropské unie. Vlastní zkouška bude probíhat formou ústní zkoušky, která ověří jejich znalosti získané v průběhu semestru. Studenti musí dosáhnout 70% úspěšnosti.

Garant

Mgr. Zuzana Honová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zuzana Honová, Ph.D.