Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzská gramatika 4 (KRO / FRGR4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / FRGR4 - Francouzská gramatika 4, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Coordination, introduction au probleme.2. Juxtaposition, introduction au probleme.3. Subordination, introduction au probleme.4. Propositions temporelles.5. Propositions causales.6. Propositions finales.7. Propositions consécutives.8. Propositions concessives.9. Proposition conditionnelle.10. Autres subordonnés.11. Formes nominales du verbe.12. Perspective fonctionnelle de l´énoncé.13. Récapitulation des sujets traités.

Získané způsobilosti

Studenti si plně osvojili jazykové jevy specifikované v obsahu předmětu. Ovládají systém časů a způsobů a umí jej teoreticky i prakticky aplikovat ve větách samostatných i větách vedlejších. Zároveň si uvědomili, že jednotlivé jazykové znaky, vč. jazykových znaků gramatických, mohou fungovat značně asymetricky.

Literatura

TIONOVÁ, A., + kol. Francouzština pro pokročilé. Praha: LEDA, 2000. nullGREVISSE, M.(refondue par GOOSSE A.). Le Bon Usage. Grammaire française. Paris, 2007. ŠABRŠULA, J. Morphologie du français. Ostrava, 1997.

Požadavky

Ke zkoušce přistupuje student , který splnil požadavek aktivní účasti na seminářích a 80 % účast. Zkouška je kombinovaná (písemná a ústní). Skládá se z gramatického testu a překladu (10 souvětí z češtiny do francouzštiny ). Cílem překladu je prověřit schopnost studentů pohotově a správně aplikovat všechny procvičené gramatické jevy bez systémových i nesystémových chyb. Veškeré písemné práce jsou realizovány bez použití slovníků, neboť prověřují i všechna nepravidelná slovesa, probranou slovní zásobu a pravopis. Student může přistoupit k ústní části pokud dosáhl alespoň 75 % ze stanoveného počtu bodů.

Garant

Mgr. Jan Lazar, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Lazar, Ph.D.Mgr. Jan Lazar, Ph.D.