Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny francouzského divadla (KRO / JDFD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / JDFD - Dějiny francouzského divadla, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Le genre théâtral et ses spécificités. Les origines du théâtre.2. Le théâtre français du Moyen-Âge.3. Renaissance et baroque.4. Classicisme.5. Le 18e siecle.6. Le romantisme et le théâtre.7. Réalisme et naturalisme.8. Le théâtre de boulevard.9. Le théâtre symboliste.10.Les avant-gardes et le "mainstream" de l'entre-deux-guerres.11.Le "théâtre de l'absurde".12.Le théâtre français des années 60 jusqu'a nos jours.13.Les grands noms de la mise en scene contemporaine.

Získané způsobilosti

Studenti získají podrobnější přehled o dějinách francouzského divadla a zároveň o základních specifikách dramatického textu a divadelní inscenace. Získané informace jsou schopni samostatně vyložit a vysvětlit a také prokázat na rozboru textů a inscenací.

Literatura

PAVIS, P. Divadelní slovník. Praha : Divadelní ústav, 2003. JOMARON, J. Le théâtre en France. Paris: Colin, 1998. PAVIS, P. L´analyse des spectacles. Paris: A. Colin, 2005. BROCKETT, O. Dějiny divadla. Praha, 1999. CORVIN, M. Dictionnaire encyclopédique du théâtre. Paris, 1998.

Požadavky

Aby se student mohl přihlásit ke zkoušce, musí splnit tyto podmínky:1. Aktivní účast v hodinách, zejména při diskusích o textech a inscenacích.2. Referát na jeden z divadelních textů ze zadaného seznamu.3. Přečtení dalších čtyř knih ze zadaného seznamu a shlédnutí jedné inscenace (zkouška bude z poloviny pohovorem o samostatné četbě a inscenacích; na tuto část pohovoru se student připraví podle předem zadaných otázek).

Garant

Mgr. Mariana Kunešová, Ph.D.