Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce s odborným francouzským textem 2 (KRO / JRES2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / JRES2 - Práce s odborným francouzským textem 2, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. 3. Práce s textem z oblasti ekonomické (finance, účetnictví, bankovnictví).4.-6. Práce s textem z oblasti právní (právo občanské, trestní, obchodní).7.-9. Práce s textem z oblasti technické (návody k použití, technické specifikace, certifikáty).10.-12. Práce s textem z oblasti správní a správy Evropské unie.13. Závěrečný test.

Získané způsobilosti

Student si prohlubuje jazykové kompetence získané v předchozí části předmětu. Nadále rozvíjí své schopnosti při práci s odborným textem. Je způsobilý porozumět, interpretovat, překládat a produkovat složitější texty. Pracuje samostatně s využitím různých metod práce s autentickými odbornými texty a zaměřuje se i na aktuality z politického a společenského dění ve Francii, frankofonních zemích a Evropské unii.

Literatura

PENFORNIS, J.-L. Le français du droit. Paris : CLE International, 1998. KIDLESOVÁ, Z. a kol. Lectures économiques. Praha, 2001. CHATILLON, S. Droit des affaires internationales. Paris, 2000. BARTHE, M.-A.. Economie de l Union européenne. Paris, 2000. DAHAN, L., MOREL, P. Maîtrisez le français commercial en 40 dossiers. Paris, 2004. POU, G., SANCHEZ, M. Commerce/ Affaires. Entraînez-vous. Paris, 1993. KOZMOVÁ, J., BROULAND, P. Francouzština v podnikové a obchodní praxi. Praha, 2005. CLOOSE, E. Le français du monde du travail. Grenoble, 2004.

Požadavky

Od studentů se vyžaduje aktivní účast na cvičeních - minimálně 80%. Závěrečná kontrola studentů bude probíhat formou testu, který ověří jejich znalosti získané v průběhu semestru. Studenti musí dosáhnout 75% úspěšnosti testu.

Garant

Mgr. Guilaine Becker

Vyučující

Mgr. Guilaine Becker