Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzština pro hospodářskou sféru 2 (KRO / KFRH2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / KFRH2 - Francouzština pro hospodářskou sféru 2, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

A. La vie d'un produit1. La production.2. Le marketing I. : l'étude de marché.3. Le marketing II. : la publicité et la promotion des ventes.4. Le marketing III. : la vente.5. L'export I. : comment s'implanter a l'étranger, le paiement, les documents de livraison.6. L'export II. : le transport et l'assurance.7. Les manifestations commerciales.8. Les nouveaux outils de communication.B. L'argent & la finance9. La banque.10. La comptabilité.11. La fiscalité.12. La bourse.C. L'économie générale13. Les notions de macroéconomie.

Získané způsobilosti

Student si rozvíjí jazykových znalostí a dovedností v odborné francouzštině se zaměřením na tři tematické celky uvedené v obsahu předmětu. Umí se orientovat v terminologii produkce, marketingu, exportu, bankovnictví a finančního trhu, fungování a organizace burzy, makroekonomie. Student získává další potřebné jazykové kompetence v oblasti hospodářské francouzštiny, nezbytné pro praxi, a další poznatky ze sociálně ekonomických reálií Francie.

Literatura

DVOŘÁKOVÁ, K. Francouzština pro firmy. Brno: Computer press, a.s., 2007. DVOŘÁKOVÁ, K. Francouzština pro hospodářskou sféru II. Ostrava: Ostravská univerzita, 2005. KIDLESOVÁ, Z., PRIESOLOVÁ, J. Francouzština v hospodářství. Praha: EKOPRESS, 2007. KOZMOVÁ, J., BROULAND, P. Francouzština v podnikové a obchodní praxi. Praha: Ekopress, 2005. PENFORNIS, J.-L. Le français du droit. Paris : CLE International, 1998.

Požadavky

Student může přistoupit k písemné zkoušce po vyhovujícím vypracování korespondenčních úkolů po stránce obsahové i jazykové. Písemná zkouška bude probíhat formou písemného testu (požaduje se minimálně 70% úspěšnost), který prověří znalosti získané samostatným studiem zadané odborné literatury.

Garant

Mgr. Zuzana Honová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zuzana Honová, Ph.D.