Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktický jazyk 2 (KRO / KPRJ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / KPRJ2 - Praktický jazyk 2, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Le monde associatif.2. La santé.3. Les activités sportives et physiques.4. Parler de son corps.5. Les médias.6. La presse quotidienne en France. TV et la radio.7. La délinquance.8. Le racisme et l'exclusion.9. Le cadre de vie et contrastes régionaux.10. La ville, les milieux urbains.11. Les sorties culturelles.12. La littérature et lecture.13. Le patrimoine culturel.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je posílit schopnost studenta prezentovat vlastní názor na témata jako je frankofonie, zdraví, pokrok, role ženy ve společnosti, ekologie atd. Bude způsobilý napsat ucelenou a logicky strukturovanou práci na výše zmíněná témata a zejména pak oficiální a osobní dopisy. Bude posílena schopnost porozumět informačním blokům věnovaným tématům z oblasti každodenního života nebo z ekonomické sféry. Slovní zásoba bude probírána vždy s předstihem. Student bude rovněž způsobilý sám dohledávat informace a načítat články z tisku.

Literatura

BESCHERELLE, P. Bescherelle: Conjugaison, orthographe, grammaire. Paris: Hatier, 1997. BOUSSINOT, A. Dictionnaire des synonymes, analogies et antonymes. Paris: Bordas, 2000. GIRODET, J. Dictionnaire Bordas des pieges et difficultés de la langue française. Paris: Bordas, 2001. NIOBEY, G. Répertoire analogique. Paris: Larousse, 1997.

Požadavky

Výuka předmětu je ukončena zápočtem. Pro jeho udělení je od studentů požadována aktivní účast na cvičeních, písemná i ústní domácí příprava, která je v průběhu cvičení důsledně kontrolována.

Garant

Mgr. Geoffroy Yrieix Bletton

Vyučující

Mgr. Geoffroy Yrieix Bletton